İlaçlamalarda kullandığımız araçlar ve özellikleri.

Kapalı alanlarda ;

  • ULV (ULTRA LOW VOLUME): ULV kullanmamızda amaç, ilaç ve su karışımından elde edilen solüsyonun küçük partiküllere bölünerek, hava ile temas süresini uzatmaktır. Kullandığımız ilaç havada askıda kaldığı süreçte hem her türlü yüzeye (dolap arkaları, duvarlar, tavan v.b.) yapışır hemde haşerenin sinir sistemini felç ederek ani ölümünü sağlar. 3-6 saat içerisinde yere düşen ilaç, temas etkili özelliği sayesinde daha sonra gelen haşerelerin de ölmesini sağlar. Kullanılan ilaçların LD50 değerleri çok yüksek olduğu için insan sağlığı açısından herhangi bir risk oluşturmaz. ilaçlama sonrası herhangi bir temizlik yapılması gerekmemektedir.
  • PÜLVERİZATÖR: İlaç ve su karışımından elde edilen solüsyonun, basınç yardımıyla belli meme çapları kullanılarak damla biçiminde ilaçlama yapılacak yüzeylere atılmasıdır. Bu uygulamada rezidüel bir ilaç kullanılır. İlaçlanan yüzeyden geçen haşere sentetik preperatlarla kaplı ilacın yüzeyindeki sentetik koruyucuyu, testere yapısındaki ayakları ile patlatır ve vücuduna bulaştırır. İlaçtan tahriş olan vücutlarını yalayarak temizlendikleri için bünyesine alır ve sindirim sistemini tahrip ederek ölümüne yol açar.
  • JEL: Bu uygulama sırasında; evinizi terk etmek zorunda kalmazsınız. Uygulama öncesi herhangi bir hazırlık yapılması, uygulama sonrası herhangi bir temizlik yapılması ve evin havalandırılması ve ya kapı ve pencerelerinizi kapatmanız gerekmemektedir. Kokusuzdur. Evcil hayvanlar için zararlı değildir. 3 ay süre ile haşereleri öldürmeye devam eder. Bu ilaçtan yiyerek ölen böcekleri, diğer böcekler yerler ve onlarda ölürler. Her türlü elektrikli cihaza uygulanabilir. İnsan sağlığı açısından risk oluşturmaz.

Açık alanlarda;

  • FOG (TERMAL SİSLEME): İlaç ve mazot karışımından elde edilen solüsyonu FOG cihazı yardımı ile yakarak duman biçiminde havaya bırakmaktır. Bu ilaçlama sisteminde, yandığı için sıcak olan ilaç çevredeki ağaç, sazlık, duvar gibi yerlere yapışır ve etkisi uzun süreli olur.
  • PÜLVERİZATÖR: İlaç ve su karışımından elde edilen solüsyonun veya uygulama yapılacak ıslanabilir vitamin, gübre v.b. elle pompalanarak elde edilen basınç yardımıyla, belli meme çapları kullanılarak damla biçiminde ilaçlama yapılacak yüzeylere atılmasıdır. Depo haznesi 7 – 15 litre arasındadır. Çok yüksek olmayan ağaçlarda ve açık alan ilaçlamalarında rahatlıkla kullanılabilir.
  • MOTORLU SIRT ATOMİZÖRÜ: İlaç ve su karışımından veya uygulama yapılacak ıslanabilir vitamin, gübre v.b. solüsyonun benzinli motor yardımıyla elde edilen basınç altında damla biçiminde ilaçlama yapılacak yüzeylere atılmasıdır. Depo haznesi 12 litredir. Çok yüksek olmayan ağaçlarda ve her türlü bahçe uygulamasında kullanılabilir.
  • HOLDER: İlaç ve su karışımından veya uygulama yapılacak ıslanabilir vitamin, gübre v.b. Solüsyonun benzinli motor yardımıyla elde edilen basınç altında damla biçiminde ilaçlama yapılacak yüzeylere atılmasıdır. Depo haznesi 100 litredir. Yüksek ağaç ilaçlamalarında oldukça etkilidir. Her türlü bahçe uygulamalarında kullanılabilir.